Direct naar

Als eerste nieuwe AOC vliegvergunning!

Na een lange periode van handboeken en procedures schrijven is AerialMedia het allereerste vliegbedrijf in Nederland dat de nieuwe EASA 965/2012 Air Operator Certificate (AOC) in handen heeft gekregen.

 

AerialMedia heeft als eerste kleine luchtvaartbedrijf in Nederland de nieuwe commerciële vliegvergunning AOC in handen


6 april 2017 – TEUGE

 

Na een lange periode van handboeken en procedures schrijven is AerialMedia het allereerste vliegbedrijf in Nederland dat de nieuwe EASA 965/2012 Air Operator Certificate (AOC) in handen heeft gekregen.


AerialMedia heeft sinds 1 april 2009 al een AOC in bezit. Echter vanwege verandering in de Europese regelgeving die per 21 april 2017 van kracht gaat, was het herschrijven van de handboeken en procedures noodzakelijk om de nieuwe AOC vergunning te kunnen bemachtigen. Inmiddels heeft AerialMedia uit de handen van Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) het nieuwe AOC certificaat mogen ontvangen.

 

Air Operator Certificate (AOC)

Alle rondvluchtenbedrijven moeten beschikken over een Air Operator Certificate (AOC), die vaststelt dat de onderneming beschikt over voldoende beroepsbekwaamheid (training en kwalificatie van personeel) en organisatie (Compliance Monitoring System en Safety Management System) om de veiligheid van hun activiteiten te garanderen.

Op dit moment is AerialMedia het eerste en enige vliegbedrijf in Nederland die dit voor de transitiedatum van 21 april 2017 voor elkaar gekregen heeft.

 

Specialised Operations (Part-SPO)

Naast de 965/2012 AOC heeft AerialMedia ook goedkeuring ontvangen voor Specialised Operations (Part-SPO) zoals luchtreclame, luchtfotografie en luchtsurveillance boven Nederland, België en Duitsland.  

 

Wat doet AerialMedia?

AerialMedia is de specialist en marktleider in rondvluchten, vlieglessen, luchtreclame, zeppelinreclame, reclamedroppings en luchtfotografie en luchtsurveillance boven Nederland. Wij vliegen vanaf alle Nederlandse vliegvelden, met als thuisbasis vliegveld Teuge.

 

AerialMedia heeft als vergunningen de 965/2012 Air Operator Certificate (AOC), Approved Training Organisation (ATO), Specialised Operations (Part-SPO), Non-Commercial Operations (Part-NCO) en Minimum Equipment List op basis van EASA (Part-MEL) volledig voor elkaar en is hiermee klaar voor de toekomst.

 

Meer informatie? Mail ons via info@AerialMedia.nl